emberi-agy

Hogy milyen bámulatos az emberi agy, azt a folyamatosan zajló kutatások eredményei is igazolják. Segítségével elérhetjük, valóra válhatjuk legnagyobb álmainkat, megvalósíthatjuk a legbonyolultabb célokat is. Ám ahhoz, hogy mindezeket saját bőrünkön is megtapasztaljuk, először meg kell értenünk működését, amihez sok szakkönyvre és egy tucat tudományos előadásra is szükségünk lenne. Sajnos, ezekre itt most nincs lehetőség, de pár röviden megfogalmazott érdekességre, igen:

– Az agyunk reagál minden gondolatra, és nem különbözteti meg a valóságot a fantáziából. Ezért van az, hogy amikor szerelmesen rózsaszín szemüvegen keresztül nézzük a világot, mindent elhiszünk a másiknak.

– A mai gondolatok több mint felét a tegnapról hozzuk át. Minden este tegyük le az aznap összegyűlt negatív gondolatainkat vagy a reggeli ébredésnél tudatosítsuk, hogy ez egy új nap!

– Gondolataink teremtik meg a későbbi valóságot. Ha meg akarjuk változtatni a világot körülöttünk, meg kell változtatnunk a gondolatainkat!

– Az agy nem különbözik az izmoktól, ugyanúgy edzésben kell tartani. Kell neki a tanulás, a friss levegő és az, hogy sokat használjuk.

– Amikor alszunk, az agyunk tovább működik. Sőt, alvás alatt még intenzívebb tevékenységet folytat, mint nappal.

– Időről időre csendesítsük le az elménket! Ugyanúgy, ahogy az izmainkat, úgy az agyunkat is pihentetni kell néha.

– Készítsünk néha “leltárt”, hogy melyek azok az emlékek, amelyekre szükségünk van, és melyek azok, amelyek csak akadályoznak a fejlődésben, továbblépésben minket. Teremtsünk helyet az új emlékeknek a régiek kidobásával!

– Az agyi fáradtság érzése az érzelmeink miatt van. Amikor érzelmi hullámvasútban vagyunk, kimerültnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nem végzünk szellemi munkát.

– Agyunk érzékenyen reagál a fájdalomra, kivéve a sajátjára, az őt körülvevő véredények, idegek, és szövetek miatt.

– Képesek vagyunk kicserélni a gondolatainkat. Ha például azt gondoljuk, hogy nem vagyunk alkalmasak egy előléptetésre, ez meg fog erősödni az öntudatunkban, és negatív dolgokat eredményez. Ugyanakkor, ha nagyon erősen arra koncentrálunk, amit el akarunk érni, meg fogjuk tudni valósítani a célunkat, mert az agyunk folyamatosan a megoldás felé vezető útra visz minket.

 

[wp_bannerize group=”top” limit=”1″]

Olvasnál még több, hasonló témában írt cikket? Elsők között küldjük ki Neked friss írásainkat e-mailen, ha feliratkozol. Nyugi, nem fogunk bombázni kéretlen levélszeméttel, pluszban nem maradsz le semmiről, ami a Füzetbe készül. Adatvédelmi szabályzat