Fotó: Sallai Gábor

 

Az egészséges életmód egyik alappillére a sport, amit akár egyénileg vagy csoportban is végzünk, hihetetlen erőt és energiát ad, s nem mellesleg kiváló feszültség-levezető módszer, amire -valljuk be- egyre inkább szükségünk van. Többen, évek óta ugyanazt a mozgásformát gyakorolják, míg mások döntésképtelenek vagy csak tervezési fázisban tartanak, de sokan a kísérletező típusúak táborát erősítve, mindig újabb edzéseket próbálnak ki. Sokszor nehéz a választás: hol, mit, mikor és kivel sportoljunk? Nagyon ritka, hogy minden klappoljon, és kellőképpen motiváljon minket, hogy belevágjunk, megszeressük és kitartsunk egy sportág mellett. Nagyon tudunk örülni annak, amikor találunk egy jó helyet, ahol mindezeket megtapasztalhatjuk. A keszthelyi BRI’S Forma Studio is ilyen, ami családbarát sportcentrumként vonzza egyre nagyobb számban a mozgás szerelmeseit. Dr Sorok Birivel, a BRI’S vezetőjével a kezdetekről és a jelenről beszélgettünk, egy átfogó képet kapva erről a színes, dinamikusan fejlődő helyről.

Hogy jött a mozgáscentrum ötlete?

Tulajdonképpen oda kell visszamennem, amikor a kislányommal voltam várandós, és az interneten megtaláltam a Kangatraininget. Olyannyira megtetszett a dolog, hogy azonnal jelentkeztem a tanfolyamra, és még kismamaként részt vettem az oktató képzésen, ahol alaposan elsajátítottam a várandósság és a szülés anatómiáját, valamint az ennek megfelelően felépített edzésmódszert. Eredetileg azért mentem, hogy a szülés után gyorsan visszanyerhessem fittségem és formám, de annyira megtetszett, hogy úgy éreztem, ezt másoknak is át kell adnom, így hamar elhatároztam, hogy én is kangatréner leszek. Célommá vált, hogy megismertessem más kisgyermekes anyukákkal is ezt az egyedülálló edzésformát, és megszerettessem velük a mozgás örömét és fontosságát úgy, hogy mindezt kisbabájukkal együtt fejlődve, közösen tudják végezni. Így is történt; kislányom megszületése után pár hónappal már Keszthelyen tartottam a Kangatraininget.

 

Fotó: Törökné Tenk Dóra, Zimmezoom

 

Fél év sem telt el, és úgy hozta a sors (mert hiszek abban, hogy ez nem csupán véletlen volt), hogy megláttam ezt az épületet, ami akkoriban egy konditeremnek adott helyet. Kisebb helyiség iránt érdeklődtem, de hamarosan az egész kiadó vált. Nagyon hirtelen ért a lehetőség, nem így terveztem, de úgy éreztem, hogy ez nem véletlen. Hatalmas erőt éreztem magamban ahhoz, hogy megszervezzek, létrehozzak egy olyan sportcentrumot a városban, amilyen addig még nem volt. Nehezen hozok meg döntéseket, de sosem voltam annyira eltökélt, mint akkor, így a férjem, Sorok Attila támogatásával belevágtunk. Azt tudni kell, hogy Attila, a párom is igazi sportember, több évtizede a mindennapjaink részét képezi a sport; így is ismerkedtünk meg, a testmozgás fontos kapcsolódási pont volt már az elejétől. Szóval, ez is egyértelműen szerepet játszott a döntéshozatalnál.

Milyen tekintetben más a BRI’S, mint más hasonló hely?

Mindenekelőtt elmondhatom, hogy Keszthely lakossága nagyon jól el van látva sportolási lehetőségekkel, számos hely van a városban, amelyek színvonalas edzőkkel működnek. Ami a mi épületünkben leginkább megtetszett, az a tágassága (közel 170 m2) és a fényessége, hogy gyönyörű és tiszta. Kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a hozzánk érkező vendégek elégedettek legyenek és otthonosan érezzék magukat, hogy minőséget nyújtsak. Van padlófűtés, amely egyes foglalkozásokhoz elengedhetetlen, illetve szintén fontos előnyünk, hogy saját, nagy parkolóval is rendelkezünk. Az emberek szeretik a szépet, van igény a minőségi szolgáltatásokra. Közel 20 mozgástípus szerepel az órarendünkben, szó szerint minden korosztály és mindkét nem megtalálja a hozzá legközelebb álló mozgásformát. Úgy érzem, hogy nagy hiányt pótoltunk. És nagyon büszke vagyok arra, hogy a város legelismertebb edzőit tudhatom a stúdióban, úgy érzem, a vendégek szeretnek a BRI’S-be járni.

 

Fotó: Jakab Péter

Nagyon lelkesen, szeretettel beszélsz a helyről, a vendégekről. Mit lehet tudni a BRI’S edzőiről?

A célom, mely folyamatosan előre visz, az, hogy komplex szolgáltatást nyújtsunk, csapatként működjünk, hiszem, hogy egységben az erő, közös munkával és összetartással sikeresebbek vagyunk. Már az elején igyekeztem összegyűjteni a város és környék legelismertebb, szakmailag legképzettebb edzőit, hogy a minket választó vendégek olyan órákon tudjanak részt venni, amik mind egyfajta pozitív függőséget alakítanak ki bennük, mert annyira fantasztikusak és hatékonyak. Segítem az új edzőket is, mögéjük állok, felkarolom őket, tudom, hogy milyen nehéz az elindulás, és sokat kell dolgozni azért, hogy ismertté és kedveltté váljon egy új edző. Azt mondják, hogy a hasonló hasonlót vonz, és ez valóban így van mind az edzőim, mind a vendégeink vonatkozásában. Fantasztikus emberekkel dolgozhatok együtt, nagyon értékesek mindannyian! A másik legfontosabb pedig, amire ez az egész épült, ami szintén egyedülállóvá teszi a BRI’S-t, a családbarát jellege.

Mit takar pontosan a családbarát jelző?

Saját élethelyzetemből is adódóan, 2 kisgyermekes anyukaként tudom jól, hogy mennyire nehéz összehangolni, hogy a szülők el tudjanak menni edzeni, pedig az édesanyáknak nagyon jól esne a mozgás, a kikapcsolódás. Játszósarkunk és kis járgányaink segítenek abban, hogy amíg a szülő tornázik, a gyerkőc kellő módon elfoglalja magát. A nagyobb gyerekek igényeit is kielégítve, a kültéri játszótér nyújt másfajta mozgásformát, tehát nem lehet akadálya annak, hogy a szülő magával foglalkozzon, még akkor sem, ha nem tudja gyermeke felügyeletét máshogy megoldani.

Említetted is, hogy minden a Kangatréninggel kezdődött…

Igen, amivel a mai napig célom az, hogy példát mutatva rávezessem az anyukákat arra, hogy szülés után is van élet, a pici gyermekek mellett is lehet fittnek maradni, és hogy ők is tudnak vonzó nők lenni. Mi, a gyermekkel együtt várjuk őket, kezdve a Kangatraininggel vagy még pocaklakóként a PreKanga edzéseken. Akárhány éves is a gyermek, jól érzi magát nálunk, illetve igyekszem folyamatosan velük kapcsolatos foglalkozásokat, workshopokat is szervezni. Szolgáltatásaink között szerepel a zenebölcsi vagy a gyerekjóga, volt és lesz babaelsősegély tanfolyam, kismama kör, okosbaba program, az egészségük védelmével kapcsolatos workshop, és még jó néhány hasznos előadás van a fejemben.

 

 

Még nincs egy éve sem, hogy megnyitottátok a BRI’S Forma Studio kapuit. Hogy telt el ez az időszak azóta?

A stúdió számunkra is bérlemény, a tulajdonossal nagyon jó az együttműködés. Tavaly júniusban indultunk, mondanom sem kell, hogy összehasonlíthatatlan az akkori és jelenlegi órarendünk. Nagyon szépen megteltek azóta az időpontok, folyamatosan jöttek, és máig is érkeznek az új óraadók változatos edzéstípusaikkal. Még az ősszel kialakításra került a sportdiagnosztikai központnak helyet adó külön kis rész, túl vagyunk jó néhány sikeres rendezvényen. De voltak nagyon kellemes hangulatú egész napos, gazdag programkínálattal lebonyolított tematikus napjaink is, előadások, könyvbemutató, és még sorolhatnám. Szóval, igazán sűrű hónapokat tudhatunk magunk mögött.

Egy üzlethez máshogy áll az ember az elején, és akkor is, amikor már beindult. Most hol tartasz a BRIS’S kapcsán fejben és érzelmi szinten? Hiszen ez több, mint amihez csak racionálisan lehetne közelíteni.

Egyrészt, nagyon szerencsésnek érzem magunkat, hogy rátaláltunk erre a helyre, ahol meg tudtuk valósítani a sportos Énünk egy részét, ahol személy szerint én úgy érzem, hogy kiteljesedtem. Szerintem elmondhatom azt is, hogy a térség lakói hamar a szívükbe zárták a mozgáscentrumot annak családias jellege, a fantasztikus, tiszta és világos terme, profi oktatói, és a szolgáltatások magas színvonal miatt. Szóval mindennek nagyon örülök, de azért rengeteg munkám van ebben. Azon kívül, hogy ugyanúgy tartok órákat, tartom a többi edzővel a kapcsolatot, marketing tevékenységet végzek, a BRI’S üzemeltetésével kapcsolatos feladatot is én látom el, persze Attilával, a férjemmel egyeztetve a fontosabb dolgokat, hiszen a BRI’S Forma Studio a Komáromy Pékség Kft. üzemeltetésében van. Számos jótékonysági akcióban is részt veszünk, például május 29-én a BRI’S edzői és vendégköre véradásra megy  a Keszthelyi Kórházba. Megmozdulásunkra várjuk a segíteni szerető emberek együttműködő, támogató részvételét. Nagyon szeretem ezt a helyet, hosszú távon tervezek, és hiszek benne – ahogy a férjem is, ezért folyamatosan új dolgokon, további fejlesztésekben gondolkodom. Továbbá az is vágyam, hogy Keszthely és környékének edzői és sportcentrumai között széthúzás helyett összetartás és együttműködés legyen, hiszen elvileg mindannyian ugyanazon célért dolgozunk: az egészséges életre nevelésért.

 

 

Láttam új építményt az udvaron. Ez is a közös gondolkodásotok egyik eredménye?

Bizony, legújabb büszkeségünk a parkolóban felépített STREET WORKOUT pálya, amelyet május 15-ig bárki ingyen használhat, de utána is csak kétezer forint lesz a havi bérlet. Edzőnk is lesz hozzá, illetve ki is lehet majd bérelni edzés tartás céljából 500 forintos óradíjért. De nem csak kint, az épületen belül is fejlesztünk: májustól légkondicionált lesz a terem, illetve tervezzük a terjeszkedést is, a felső szinten alakítanánk ki újabb helyiségeket, ahol edzéseket, vagy a test és a lélek egészségéhez kapcsolódóan, bármely tevékenységeket végezhetnénk. Ez még alakulóban, a felmerülő igények és lehetőségek szerint, melyhez várjuk edzők, profilunkba beillő, kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtók jelentkezését. Addig is, nyárra tanfolyamok, táborok, edzők jelentkezését várjuk, jöhetnek hozzánk tánccal vagy szinte bármilyen mozgásformával.

 

Fotó: Jakab Péter

Mindaz, amikről beszélsz nagyon sok munkát feltételez. Ha jól sejtem, egy jó adag hit és elkötelezettség – majdhogynem megszállottság – is kell a sport iránt, hogy jól működjön a hely, aminek “lelke” van.

Így van. Ahogy az elején kitaláltuk, ma is az a szándékunk: a mi stúdiónk legyen az a színvonalas hely a városban, ahol a család minden tagjához tudunk szólni, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző és illő edzésformát, ahol a helyi sportélet koncentrálódik. Legeslegfontosabb küldetésemnek tartom az egészséges életre nevelést már egészen pici kortól! Sportolni nem csak azért kell, hogy csinosak és vékonyak legyünk, hanem azért is, hogy egészségesek maradjunk, hogy napi szinten tegyünk az egészségünkért, melyben a mozgásnak és a minőségi étkezésnek kiemelkedő szerepe van. Ehhez szeretnénk támpontot nyújtani. Ezért folyamatosan jönnek az inspirációk, hogy mivel lehetne még megszólítani a lakosságot, a térségben élőket, legyen szó programokról vagy új sportfajták bevonzásáról. Kezdettől azt szerettem volna, ha az óraadó edzőkkel egy szuper csapatot alkotunk, ezért nyitott vagyok az új ötletekre, kezdeményezésekre. Ugyanakkor lehetőséget kapnak nálunk akár a frissen végzett oktatók és előadók is, hiszen fontos számunkra az is, hogy új dolgokat tudjunk közvetíteni. Itt minden az egészségről, a családi összetartozásról, egyfajta szemléletről szól, ami működik, akárhány éves is az ember és akárhonnan is jön. A sport tényleg összehoz. Látom és tapasztalom, hogy ebben a felgyorsult világban, amikor az emberek idejük jelentős részét munkával töltik, szükségük van/lenne egy kis feltöltődésre, olyan energiák pótlására, amit csak a sport tud nyújtani. Ahogy az ismert mondás is tartja: ép testben ép lélek.

Akkor beszéljünk arról, hogy milyen edzésfajták közül választhat az, aki a BRI’S-be jön?

Sorolom, remélem nem hagyok ki senkit: van X-Body, gerincgimnasztika, Stability cross, kismama jóga, kezdő- és haladó pilates, Fullbody training, jóga, gyerekjóga, ellazulási technikák, zenebölcsi, Senior gimnasztika, Zumba, hastánc, és persze hozzá jönnek még a Kanga edzések: május végétől újra a PreKanga (pocakos torna), Hordozós kanga, Anyatorna szülés után 6-10 hónappal, Babakocsis Kanga, Nordic-Kanga, Kanga Burn (ugróköteles edzés)szülés után egy évvel. Hamarosan újabb edzéstípust találnak – a nem csak kisbabás anyukák – nálam, amit úgy hívnak, hogy RTM, ez egy hasizom regenerációs torna, első óra május 16-án lesz.

 

Sportdiagnosztika és állapotfelmérés a BRI’S Forma Studio-ban

 

Milyen programot kínál a BRI’S a közeljövőben, ami érdekes lehet a családoknak?

Május 15-én tartok egy nyílt, bemutató Kangatraining órát, rá egy hétre pedig indul is a 8 alkalmas kurzus, ahol a fokozatosságra épülő specifikus torna mellett elismert szakemberekkel ismerkedhetnek meg az anyukák. De aki kíváncsi arra, hogy mit ad az anyukáknak a Kangatraining, az jöjjön el megnézni bennünket a Hévízi Futógálára május 14-én, ahol Jótékonysági Kanga bemutatót tartunk kismamákkal! Adománygyűjtés céljából, Magyarországon 20 helyszínen ugyanazt a táncot járjuk el közel azonos időben, a koraszülött babákért és családjaikért a Korábban Érkeztem Alapítványnak gyűjtünk adományokat. Programokban nagyon gazdag lesz a tavasz utolsó hónapja: május 28-án jó pár edzést kipróbálhatnak ingyenesen a nyílt napunkon a BRI’S-ben. A nap sztárvendége Katus Attila lesz, aki Roadshow állomásként egy órás alakformáló edzést és 30 perces életmód előadást fog tartani a stúdió parkolójában (ehhez a jegyek már megválthatók a kijelölt üzletekben)

Ez egy hétvégi napra esik, ha jól sejtem; nem lenne neked akkor épp más elfoglaltságod? Itt arra célzok, hogy a mai napig hivatásod párok összeadása…

Talán furcsának tűnhet, hogy szertartásvezetőként hogy fér ez össze a hivatásommal. Erre mondhatom, hogy közeledvén a 40-hez megtaláltam, hogy mi a feladatom ebben az életemben, és ez: a CSALÁD. Jelen vagyok a kezdetektől: a házasságkötésnél, amikor létrejön a pár között az életre szóló szövetség, majd ott vagyok nemcsak testi-, hanem lelki trénereként a kismamák mellett, végül a frissen szült anyukáknál, hogy egészséges lelkületű szülőkként együtt mutassunk jó példát gyermekeinknek a mozgás szeretetén keresztül. A mottóm: fitt anyuka, boldog baba, büszke apuka! Hiszen ha az anya kiegyensúlyozott, az egész család boldog! A stúdió üzemeltetése egy nagyon komoly fejlődési út számomra, amit olykor rossz döntések vagy emberi csalódások kísérnek, de így is megéri. Céljaimért nagyon sokat teszek, gyakran éjjel is dolgozom, és önmagam testi, lelki és szellemi fejlesztésével is sokat foglalkozom.

Hogyan tudod mindezt kétgyerekes anyukaként és feleségként összeegyeztetni a családdal? 

A kezdetektől közös, családi ügy volt ez. Mint mondtam, Attilával, a férjemmel ugyanolyan szenvedélyünk a sport, tehát egy nyelvet beszélünk. Amikor “hazaviszem” a munkámat, jó helyre viszem és maximálisan számíthatok rá mindenben. Szibilla, a kislányom a nyitástól velem volt a hordozóban, vele edzettem, ő segített megvalósítani önmagam. Benito, a kis focista fiam is úgy ismeri ezt a helyet, mintha otthon lenne. Nyilván sok időt töltök itt velük is, meg egyedül is, de így van jól. Ez nálunk természetes, ők egy sportos és dolgos családba születtek. Ami inkább baj, hogy amikor már otthon vagyok és foglalkoznék velük, rájuk koncentrálnék, jönnek az üzenetek, meg ki kellene raknom egy-egy posztot, vagy mindig van valami, ami miatt a kelleténél egy kicsit talán többet lógok az okos készülékemen. Még ha teher is néha a családnak, mégis példa a gyermekeimnek, hogy a céljainkért és fejlődésünkért folyamatosan tenni és tanulni kell. Az időmet mostanában még a tanulás veszi el: már csak pár nap, és okleveles aerobikedző leszek, amellyel ismét elindultam egy úton, ahol nincs megállás, szinte éhezem az új ismeretek elsajátítására, hogy még alaposabban tudjak a vendégeimmel foglalkozni. Arra viszont igyekszem nagyon tudatosan figyelni, hogy meglegyen az egymásra fordított értékes idő a férjemmel és a gyerekekkel. Együtt és külön-külön is. Hálás vagyok az életemért, szeretem az életem és a családom!

 

 

[wp_bannerize group=”top” limit=”1″]

Olvasnál még több, hasonló témában írt cikket? Elsők között küldjük ki Neked friss írásainkat e-mailen, ha feliratkozol. Nyugi, nem fogunk bombázni kéretlen levélszeméttel, pluszban nem maradsz le semmiről, ami a Füzetbe készül. Adatvédelmi szabályzat