Warning: file_put_contents(): Only -1 of 46307 bytes written, possibly out of free disk space in /web/k5fc/afuzet.hu/wp-content/plugins/bsa-plugin-pro-scripteo/frontend/css/template.css.php on line 31
MI VAN BENNED? Aki válaszol: Kontor Enikő - aFüzet

MI VAN BENNED? Aki válaszol: Kontor Enikő

Videó rovatunkban művészek, közéleti személyek vallanak arról néhány percben, mi foglalkoztatja őket a legjobban mostanában. A felvételeket gyakran a megszólalók készítik, eszközük egy sima mobiltelefon. Itt nem a technika, hanem az ember és a mondanivalója a lényeg.

Múlt héten Antal Balázs osztotta meg velünk gondolatait videóüzenetében, és Kontor Enikőnek passzolta tovább “MI VAN BENNED?” kérdésünket, aki nagy örömünkre elfogadta a felkérést, és kamerát ragadott.

Kontor Enikő – Rusztikus felületek, a szabályostól eltérő, mégis egyszerű formák – valahogy így lehetne jellemezni a hazai kortárs kézműves keramikus iparművész munkáit. Kezei közül éppúgy kerülnek ki természetközeliséget sejtető, romantikus tárgyak, mint modern, rendhagyó alkotások. Ha pedig arra kérnétek Enikőt, meséljen magáról, valami hasonló válaszra számíthattok, mint amit mi kaptunk:

„Sok mindent szeretek. Szeretem például a levendula és a rózsa illatát beszippantani, és szeretem velük különlegessé tenni a lekvárjaim ízét. Szeretem a színes térdzoknikat és a mintás kendőket. Szeretem az embereket megismerni és megérteni, hogy aztán megszerethessem őket. Szeretem túlélni a nyári forróságot, és a telet ablakból figyelni. Szeretem magam beleélni egy hóember vagy akár egy százlábú helyzetébe. Szeretem a teátrális dolgokat, a nagyvonalúságot és a monumentalitást akár 10 centiméteren belül is. Kicsit szeretek mindenbe belehalni, hogy aztán feltámadhassak. De a legjobban talán azt szeretem, hogy az agyag néma, és mégis képes elmesélni mindezt…”

Ezen információk kiegészítéséül szolgál videóüzenete, ami hasonlóan kedvesre sikerült, és amiben ráadásként érdekességekről is hallhatunk.