Warning: file_put_contents(): Only -1 of 46307 bytes written, possibly out of free disk space in /web/k5fc/afuzet.hu/wp-content/plugins/bsa-plugin-pro-scripteo/frontend/css/template.css.php on line 31
Online filmtipp hétvégére - aFüzet

Online filmtipp hétvégére

FINAL CUT

Pálfi György egyedülálló filmes alkotásának nincs semmilyen évfordulója, nem kapta fel újra a média, mégis figyelmet érdemel újra és újra. Ahogy a hamarosan a mozikba kerülő  Loving Vincent, a Final cut: Hölgyeim és uraim című film is páratlan a maga nemében. A magyar különlegességet még 2012. őszén láthatta először a közönség, ami nem csak kis hazánkban, de szerte a világon osztatlan sikert aratott. Az ötlet nagyon eredeti volt: egy olyan szerelmes film készült el, ami magyar és külföldi nagy filmek híres képkockáiból állt össze egy kerek történetté. Ezzel el is készült a világ első montázsfilmje.

A 450 (!) film mintegy 1400 jelenetéből összevágott fantasztikus filmnek sztorija is van, egy igazi, nagy szerelem elevenedik életre úgy, hogy nem hat zavaróan az x másodpercenként változó szereplők fizimiskája. Ehhez nyilván minden egyes képkockának nagyon a helyén kellett lennie, ami mondanom sem kell, milyen komoly munkát jelenthetett az alkotók, különösen a vágók számára. A forgatókönyvet sem lehetett egyszerű megírni, a felhasznált film többszörösét kellett nagyon sokszor megnézni ahhoz, hogy abból a megfelelő jeleneteket és dialógusokat kiválasszák.

Pálfi György megkérdőjelezhetetlenül nagyot dobott, ami minden filmfesztiválon feltűnést és elismeréseket is keltett.