Warning: file_put_contents(): Only -1 of 46307 bytes written, possibly out of free disk space in /web/k5fc/afuzet.hu/wp-content/plugins/bsa-plugin-pro-scripteo/frontend/css/template.css.php on line 31
Mit érdemes tudni az indukciós főzőlapról? - aFüzet

Mit érdemes tudni az indukciós főzőlapról?

Konyhafelújítás előtt gyakran az internetet böngésszük annak érdekében, hogy a lehető legjobb konyhai eszközöket és bútorokat szerezzük be. Az indukciós főzőlap kérdése sokakat foglalkoztat, így cikkünkben végigvesszük, mit érdemes tudni róla.

 

Így működnek az indukciós főzőlapok

 

Az indukciós főzőlapok az elektromos főzőlapok speciális típusai, amelyek erejét és pontosságát az indukciós technológiából nyerik. Ez azt jelenti, hogy a főzőlap üvegfelülete alatti elektromágneses mezőből energiát hoz létre, amely az áramot közvetlenül a mágneses edénybe továbbítja, ami felmelegszik.

 

Az indukciós főzőlapok és tűzhelyek sokban hasonlítanak a tipikus üvegtetős elektromos modellekhez, kivéve, hogy mágneses mezőn keresztül főznek. A legtöbb főzőlapon a mező négy pontra (vagy elemre) koncentrálódik, melyek ugyanúgy működnek, mint az elektromos főzőlap elemei vagy a gázégők.

 

Konyhafelújításhoz nézdd végig a KonyhaMax.hu konyhai készülék kínálatát, és válaszd a minőséget és a megbízhatóságot!

 

Az indukciós főzőlapok legfőbb előnyei

 

Az indukciós főzőlapok rengeteg hasznos előnnyel rendelkeznek, mely jó hír tökéletesen elkészített ételek megszállottjainak, valamint az energiahatékonyság iránt érdeklődőknek is. 

 

Az indukciós főzőlapok környezetbarátabb megoldásnak számítanak, mint a gáz és az elektromos főzőfelület. Emellett 5-10 százalékkal hatékonyabbak is, mint a hagyományos elektromos tűzhely, és körülbelül háromszor hatékonyabbak a gáztűzhelynél is. Fontos továbbá, hogy a gázzal ellentétben indukciós főzőlap használata során sokkal jobb a beltéri levegőminőség, ezáltal sok szellőztetést is megspórolhat nekünk.

 

A legtöbb indukciós főzőfelület beépített biztonsági funkcióval is rendelkezik. Ha véletlenül úgy kapcsoljuk be, hogy nincs rajta edény, az nem fog felmelegedni. Ez azért van, mert a hő magából az edényből jön létre; amint azt levesszük az égőről, a fűtés leáll. Így az üvegfelület soha nem melegszik fel annyira, mint egy hagyományos sugárzó elektromos tartományon.

 

Egyszerűbb és gyorsabb!

 

Az indukcióval a főzés is sokkal gyorsabb és egyszerűbb lehet. Az elektromos vagy gázüzeművel összehasonlítva gyorsabban melegít, ha növeljük a hőt, és gyorsabban reagál, ha visszakapcsoljuk azt egy alacsonyabb fokozatra. Már csak egy egyszerű vízforralásnál is tapasztalhatjuk, hogy percekkel hamarabb forr, mint egy gáz- vagy elektromos tűzhelyen. 

 

Az edényből vagy serpenyőből származó hőnek köszönhetően az indukciós tartományok pontosabban és egyenletesebben főznek. Nincsenek többé forrongó szószok, amelyek kifröccsennek, nehezen takarítható foltokat hagyva maguk után. A többi sima tetejű elektromos berendezéshez hasonlóan az indukciós felületek is könnyen letörölhetőek, így könnyű ezeket tisztán tartani.

 

Látogass el a KonyhaMax.hu weboldalára, és böngészd végig a minőségi és változatos konyhabútorokat és berendezéseket!