Warning: file_put_contents(): Only -1 of 46307 bytes written, possibly out of free disk space in /web/k5fc/afuzet.hu/wp-content/plugins/bsa-plugin-pro-scripteo/frontend/css/template.css.php on line 31
Közöttünk az űr - aFüzet

Közöttünk az űr

Megnéztük a tavalyi év egyik leghelyesebb amerikai filmjét, a Közöttünk az űr című sci-fit, amit bátran ajánlunk a család minden tagjának. Nem egy giga produkcióra kell gondolni, hanem egy ötösre elkészített romantikus mozira, amiben minden egyes mondatot a nagykönyv szerint írtak meg. Álmokról, ideális emberi kapcsolatokról, az őszinteségről és legfőképp a szeretetről, szerelemről hallhatunk igazságokat a már-már Coelho-i magaslatokat idéző dialógusoknál, amelyekhez csodálatos képek, igéző látványvilág és néhány remek színész (mint például Gary Oldman) is jár. Mindezek együttes hatására egy megkönnyezős, szép filmet kaptunk Hollywoodból.

A történet röviden: a NASA Mars-i akciójának fiatal és szép női vezetője a vörös bolygón hozza világra gyermekét, ám a szülésbe belehal. Egészségügyi okok miatt nem merik hazahozni a fiút (a gravitáció megjósolhatatlan hatása a testére, szervezetére), kilétét titokban tartják. Gardner – a technika adta lehetőségeknek köszönhetően – időközben megismerkedik egy lánnyal a Földről. Minden vágya, hogy végre hazatérjen. Két célja van: találkozni a lánnyal és megtalálni apját.

Sok mindent nem tudunk meg a NASA programjáról, sem a Marsról, de nem is egy ismeretterjesztő filmre váltottunk jegyet. Itt az élet szeretete, a sok apró szépség, a szerelem ereje az, ami miatt azt mondjuk a végén, hogy ezzel a mai cukiság faktor is megvolt. És ez még akkor is jól esik, ha tudjuk, hogy nagyságrendekkel jobb filmek is léteznek tőle.